A ring világa

A ring világa

Az év nehézsúlyú mérkőzése: Dillian Whyte vs Dereck Chisora

2016. december 20. - Polnai Attila Márk

Heóka!

A brit házirangadók mindig rangos eseménynek számítanak, nem csak bokszban, hanem egyéb sportokban is. Ökölvívásban nagyon komoly presztízzsel, téttel és elismeréssel kecsegtetnek az egymás elleni küzdelmek, hisz a szurkolók is igazán nagy becsben tartják saját bajnokaikat. A briteknél óriási múltja és rangja van a profi ökölvívásnak, ezért aztán törvényszerű, hogy a szigetlakók egymással is elképesztően vérre menő derbiket, kőkemény ökölcsatákat vívnak. És vannak öklözők, akik már a meccs előtt is egymásnak mennek, a show, és a figyelemfelkeltés miatt, vagy csupán azért, mert ilyen a habitusuk. És ilyenkor megfognak egy asztalt, és megpróbálják hozzávágni a másikhoz, ahogy azt Chisora is tette.

3b23fdb500000578-4009670-a_security_guard_attempts_to_prevent_the_table_from_hitting_whyt-a-118_1481123072879.jpg

Dereck Chisora (26-6-0; 18KO) felől, már rég kiderült, hogy egy balhés alak, több sajtótájékoztatót, vagy mérlegelést döntött már káoszba egymaga, viszont a ringben ezt több alkalommal egész egyszerűen értékelhetetlen, semmilyen teljesítménnyel toldotta meg. Persze voltak jó meccsei, és minden veresége jó bunyósok ellen, vállalható körülmények között született (a tyson fury elleni visszavágós veresége nem nevezhető se vállalhatónak, se semmilyennek, mert egy altató izgalmi szintjéhez sem ért fel, és a két srác majdnem elérte, hogy megutáljam a teljes nehézsúlyt, mint kategóriát). A "Del Boy" becenévre hallgató bunyós, 32 éves, 187 cm magas, és 250 és 1/4 font súllyal mérlegelt.

Dillian Whyte-ot (19-1-0; 15KO) a bokszbarátok nem ismerik olyan régóta, mint Chisorát, azonban azt hamar megtudtuk, hogy hasonlóképpen nagyszájú, és szintén nem megy a szomszédba egy kis keménykedésért. Leginkább egyetlen veresége miatt vált ismertté, amikor összemérte erejét a mára már IBF világbajnok Anthony Joshuával, akinek akkor 14-0-0; 14KO volt a mérlege (most 18-0-0; 18KO). Dillian az első olyan ember volt, aki nem tört meg már a mérkőzés elején AJ ellen, és nem piszkította tele a nadrágját. Menetet is tudott nyerni, sőt néhány kemény, komoly ütéssel meg is rendítette a feltörekvő olimpiai bajnokot. Joshua persze átvészelte a kritikus időszakot, és a 7. menetben, jobb felütésével egy nagyon jó mérkőzést zárt le, és győzött technikai KO-val. Whyte azóta három győzelmet aratott, Ivica Bacurin (KO6), David Allen (W10), és Ian Lewison (W RTD10) ellen. Utóbbi két meccsén WBC International, és Brit bajnoki címet szerzett. A rutin egyértelműen Chisora, a fiatalság, és a nagyobb lendület egyértelműen Whyte mellett szólt. A "Body Snatcher" becenevű bunyós 28 éves, 193 cm magas, és 246 és 1/4 fonttal mért be (fiatalabb, magasabb, könnyebb). Mindkét fiú jobb kezes, normál alapállású.

Meccs előtti ranglistás helyezéseik: Chisora: WBC: #11; WBA: #12; IBF: #11. Whyte: WBC: #10. A mérkőzés - számomra meglepő módon - nem címmérkőzés volt, pedig indokolt lett volna a WBC International, és a Brit bajnoki cím terítékre kerülése is, ám valamiért címek nélküli, 12 menetes, nehézsúlyban megrendezett csatát láthattak a nézők. A meccs, az Anthony Joshua vs Eric Molina előprogramjában szerepelt, és felfokozott várakozás fogadta, ami már anélkül is meglett volna, ha a sajtótájékoztatón nem ugranak egymásnak. Így meg, hogy egymásnak ugrottak, még inkább várós csatává vált.

A bevonulás során Chisora a Hotel California, Whyte pedig az AC/DC taktusaira vonult be (először pedig azt lehetett hinni, hogy a Cápa című film, fenyegető ritmusa közepette fog beballagni a ringbe). A meccs előtt én inkább Whyte győzelmét vártam, mert Chisora jó pár korábbi teljesítményével nem voltam elégedett, és úgy véltem, ezúttal is csak a meccs előtti szövegelés, meg felhajtás ment, úgyhogy amellett, hogy vártam a meccset, tartottam is tőle, nehogy siralmasan unalmas, és nézhetetlen legyen (ettől gyakran tartok, ha nehézsúlyról van szó). Aggályaim alaptalanná váltak. A két fiú nagyon odatette magát erre a csatára. A bemutatásnál kiderült, hogy ez egy amolyan eliminációs, selejtezős mérkőzés a WBC-nél, vagyis, aki győz, az igencsak kedvező helyzetbe, előre kerülhet a ranglistán. Ez logikus is volt, hiszen 10., és 11. helyeikből következik, hogy egy esetleges siker, jóval előrébb röpítheti a győztest. Ez hát a kimondott tétje a dolognak. És most már jöjjön is az első menet. GONG!

dereck-chisora-v-dillan-whyte.jpg

Chisora (fekete nadrágban) kezdett jobban, fejét azonnal az ellenfél mellkasához nyomva jött előre, és testre ütött kemény horgokat, felütéseket. Whyte (kék nadrágban) azonnal megpróbált közbeverni, majd távolságot tartani, de riválisa tovább jött előre. Dillian pillanatai következtek, egyenes ütéseivel feltartotta Chisorát, testre is odavert neki, ezután pedig, mikor Del Boy ismét a köteleknek nyomta, Dillian újfent keményen talált testen. Whyte próbált középen maradni, de Chisora is, ám a fiatalabb bunyós aktívabb volt, fejen egyenesekkel, testen pedig remek felütésekkel talált, ha már Body Snatcher a beceneve. Kifejezetten jó első menet volt, mindössze kétszer-háromszor akaszkodtak fogásba, igaz, a felvonás így ért véget. Whyte menet, 10-9.

2. menet. A felvonás elején Whyte leginkább másodszándékból, kontrákból talált többet, Chisora jött előre, és próbált a ring közepéről nyomást gyakorolni ellenfelére. Egy parázsabb ütésváltásban, Whyte egyenesei után Chisora dinamikus lengője elszállt, elkerülte a célt, de volt benne erő bőven. Látványos lett volna, ha betalál. Összekapaszkodás, és Terry O'Connor bíró kommentárja után remek fogadó jobb felütés fejre Whyte-tól, majd rövidesen még egy, most első szándékból. Whyte továbbra is irányított, könnyed egyeneseket ütött, aztán Chisora felpörgött, és kemény horgokkal támadta a sarokhoz hátráló ellenfelet. Whyte visszaadott egy balhorgot fejre, ki is jött a sarokból, de Chisora zakatolt tovább előre, nagyon kemény testütésekkel próbálkozott, majd Whyte újfent eltalálta fejen egy jobb felütéssel. Az utolsó másodpercekben Whyte még betalált testre és kétszer fejre is bal horgaival, és ezt a menetet is vitte. 10-9; össz: 20-18.

dereck-chisora-742312.jpg

3. Chisora bujkált, hajlongott a könnyed egyenesek elől, majd kemény bal horoggal próbálkozott fejen, de nem talált tisztán. Egyből a kötelekhez nyomta Whyte-ot, aki gyönyörűen rázta meg magát, és gyors testsorozása után be is forgatta ellenfelét, így eljöhetett a kötelektől. Röviddel ezután Whyte kemény hátsó kezeseket indított, felütése testen talált, aztán fejre nem volt tiszta a horga, de tényleg nagyon keménynek tűnt, kicsivel később a harmadik ütése pedig elzúgott. Most Chisora kapta el a fonalat, bal horog fejre, bal-jobb felütés testre, bal egyenes fejre, mind keményen talált! Del Boy most egyértelműen átvette az irányítást, kapott ugyan fejre és testre is egy-egy felütést, azonban testre ő is adott kettőt, és ezúttal az ő könnyed bal egyenesei találnak, de nagyjából az összes, amit elindít. Ó, és most jobb felütése után, ami befér testre, kemény bal horoggal talál fejen, talán az eddigi legkeményebb találat a meccsen! Keményen gyürkőztek a továbbiakban is, azonban ez a menet, először a meccs során, Chisoráé. 9-10 (29-28).

4. Nagyon szoros menet volt, több dulakodással, mint eddig. A menet első fele inkább Chisora, a vége Whyte fölényét hozta, ezt most nehéz eldönteni. Talán több látványosabb találata volt Whyte-nak, és itt a végén jobban beleerősített, jól ütött ugyanazzal a kézzel testre-fejre felütést többször is, míg a menet elején Chisorának egy felütése ült fejen a leglátványosabban. Inkább Whyte menete, de tényleg nagyon szoros volt, ide is, oda is lehetne adni. Nálam Whyte 10-9 (39-37).

nintchdbpict000288166715-e1481412867715.jpg

5. Most is jobban kezdett Chisora, dupla baljai keményen találtak fejre, majd Whyte egy jó jobb kezessel fejre vitt be találatot. Hú, kőkemény Chisora bal horog fejre, egy pillanatra Whyte bele is billent! Nem sokkal később Whyte kemény jobb-bal felütéssel talál testre, majd fejre is bevitt egyet, nem akart adósa maradni Chisorának. A mérkőzés gyakori belharcai folytatódtak, mikor mindketten találtak, ám mintha Whyte kissé megtántorodott volna. Chisora meg is szaporázta a dolgot, a köteleknél újabb kemény ütést vitt be fejre, nem kímélik egymást! Újabb széles jobb horog talál fejre Chisorától, aztán már a másik kötélnél három felütés váltott kezekkel fejre Whyte-tól, majd újfent Chisora talál, még többet üt, és ezúttal tiszta bal horog ül Whyte állán, aki most védekezésre kényszerül, mert ez az ütés minimum átszaladt rajta! Ú, Chisora ismét: jobb felütés test, bal horog fej, mindkettő talál, Whyte gondban lehet, ha ez így megy tovább. Chisora ugyanezt próbálja, most nem talál, ellenben bevisz fejre egy gyilkos jobb horgot, Whyte odébb tántorog, őrületes a tempó, és a vehemencia, a közönség tombol, a kommentátorok kiabálva közvetítenek! Chisora tovább támad, de azért nem talál minden ütése, Whyte pedig megpróbál visszatámadni. Mintha csendesett volna az iram, és mintha Chisora kissé kifulladt volna. Kis vigyort láthatunk Whyte szája szélén, szerintem ő is picit önkívületben van, és most már ő támad. Chisora a sarokba hátrál, hagyja, had támadjon az ellenfél, akinek többször sikerül megütnie! A menet végére Whyte magára talált, nem semmi volt, amit kihordott lábon, Chisora pedig a saját tempójától kifulladt, és visszább vett. A gong pillanatában előbb Whyte, majd Chisora is nagy hátsókezest üt, a bíró közéjük ugrik és szétválasztja őket. Remélem, Chisora nem lőtte el minden puskaporát, és tudatosan vett ki egy kis pihenőt a végére. A menet színtisztán az övé. 9-10 (48-47).

whytechisora.jpg

6. Hú, kőkemény bal horoggal nyit fejre Whyte, Chisora pedig fúj egyet, és leengedett karokkal lépked hátra a kötelekhez, Whyte meg máris ered a nyomába. Tényleg eléggé liheg a fekete nadrágos fiú, és hol van még a meccs vége? Be is áll kényelmesen a sarokba kettős fedezékkel, amit néha kereszt fedezékre vált, gondolom, itt nem kell annyit mozogni, ami fárasztaná, csak hát közben az ellenfél meg támad, talál is fejen bal csapott, jobb egyenes összetétellel. Chisora megunja, kijön a sarokból, Whyte viszont fejre közbever egy jobb horgot, aztán a kötelekhez szorul, de hiába dugja ismét előre a fejét, és áll támadóhelyzetbe Chisora, kemény horgokat és felütéseket kap testre és fejre is. Többet is, gyönyörű mozdulatok! Folytatódik a küzdelem, dulakodnak is, és Chisora összeszedi magát, testre talál felütéssel, majd keményen meghúzza fejre is, ez is befért, komoly bomba volt. Eztán kicsit többet dulakodtak, O'Connornak több dolga is volt (szerintem picit sokat beszél a bíró sporttárs, de ettől nagyobb bajunk ne legyen vele), de teljesen sportszerű a meccs. Akadtak még szép mozdulatok, és Whyte irányításában telt a menet ezen része is. Whyte 10-9 (58-56).

7. Chisora most sokkal keményebben, és aktívabban kezd, testen és fejen csépeli ellenfelét, aki viszont a kötelekhez szorulva adja vissza négy horog (bal-jobb-bal-jobb) formájában! Rengeteg az ütés! Bal felütés test-fej, aztán bal horog fej, majd dupla bal egyenes, mind Whyte találat, majd Chisora következik, ide-oda hullámzik a meccs, de most Whyte érződik jobbnak. Chisora olykor, ahogy jön előre támadni, teljesen leáll, és visszahátrál pár lépest, vagy a kötelekhez, vagy valamelyik sarokba. Mintha néha meggondolná magát fáradtságában (némely összekapaszkodásnál látni, hogy tátva a szája, és erősen liheg, de ilyen iram mellett, ezért nem lehet elmarasztalni). Hú, és most már másodszor dobja el hátsó kezes horgát a levegőbe látványosan, az biztos, hogy ezek sem javítanak a kondiján. Úristen aztán a menet végén, akár fáradt, akár nem, ismét olyan ütésváltásba megy bele, hogy ihaj. Mindketten keményen megrángatják ütéseiket, Whyte többet üt, pontosabb is, de óriási megmozdulás volt ez Chisorától is. Ismét Whyte menet, 10-9 (68-65).

960x0_1.jpg

8. Chisorának gyorsan beakadt egy ütése, ám Whyte hamar átvette az irányítást, és ezúttal lábon mozogva, ki-be ugrálva ütöget, szépeket, technikás dolgokat látni most tőle. Chisora vagy egy percig inaktív, szinte csak Whyte üt, és talál is, továbbra is mozgás közben, gyakorlatilag kipontozza riválisát. Aztán megállnak, Whyte a köteleknek szorulva továbbra is talál szinte minden ütésével (léginkább felütéssel fejre), aztán végre Chisora is odaver fejre néhány horgot, aztán kőkemény kombináció Whyte-tól! Ismét átcsap hirigbe a csata, most Chisora pillanatai következnek, de Whyte is talál. Nem töltenek, csak tüzelnek, most Whyte pillanatai, nagyon kemény bal horgot visz be fejre, de indítja is a következőt a másik kézzel ugyanoda, és talál is! De Chisora ott marad, mit ott marad, atyaúristen pusztítóan kemény bal horoggal talál fejen, Whyte roggyant lett! Jézusom, mi van itt! Egyébként már fél percen belül járunk, Chisora persze most már tovább nyomul, újfent keményen talál, de nem tudja jobban megrendíteni Whyte-ot. Sőt, most megint a fáradt Chisorát láthatjuk, aki visszamegy a sarokba, és a nehéz pillanatokat túlélő Whyte következik a támadások sorában, igaz, azért most kisebb elánnal üt-vág. Aztán ahogy megszólal a gong, még bevisz egy kemény jobbost, Chisora visszaver, kisebb bunyó, vége a menetnek, csak hát ez most őket nem érdekli. Valahonnan víz fröccsen, a bíró szétválasztja őket. Az eset pont Chisora sarkánál történt, így Chisora egyik segítője a kötelek mellett, a ringen kívülről üvöltözik Whyte-nak, amiért az szabálytalankodott. Jól van, most már vége a menetnek, megnyugodhatnak a kedélyek. A legjobb menet volt, nem kérdés. Nem gondolom szándékosnak a szabálytalanságot, simán elvitte a hév mindkettejüket, szerencsére nem is intik meg egyiküket sem. Ezzel együtt is szabályos, sportszerű csata, és hát ilyen paprikás hangulathoz, és pikáns meccshez az ilyen jelenetek is hozzátartoznak, ennyi kell. Inkább itt csinálják, mint a sajtóeseményeken, vagy a mérlegelésen. A menetről... Szoros volt, illetve a végével szoros lett. Egyértelműen Chisora vitte be a megrendítő, komoly pofonokat, viszont az elején olyan hosszan volt inaktív, hogy, bár tény, hogy huszáros hajrát vágott ki, igazságtalan lenne, nem Whyte-nak adni, aki szintén sok komoly ütéssel talált. Sőt, a legvégén, az utolsó másodpercekben is jobb volt. Whyte 10-9 (78-74).

jun-10-dillian-whyte-v-dereck-chisora.jpg

9. Ebben a körben Chisora nagyon-nagyon inaktív volt, legtöbbször csak állt kettős fedezékben, és várta, hogy Whyte támadjon, aki jött is folyamatosan. Chisora többször is jelezte, például egy remek, és tiszta jobb felütés után, ami testen talált, hogy semmi gondot nem okoznak neki az ellenfél ütései. Ez egyfelől szép, és jó dolog, csak hát ezzel nem lehet menetet nyerni. Nagyjából egy perc volt hátra, mikor végre igazán ütésváltásba bonyolódtak, de Chisora legjobb pillanatai mindössze a menet vége előtt kb húsz másodperccel következtek. Egyoldalú menet, Whyte 10-9 (88-83).

10. Most mindketten intenzíven kezdték ezt a felvonást, Chisora kemény bombákkal jelezte, nem adta fel, és mintha az egész meccs során, az ő ütései okoznák a komolyabb károkat. Viszont már megint abbahagyta, amit eddig remekül csinált, és ismét láthatóan fáradtan visszahátrált, majd átadta a terepet Whyte-nak. Még egyszer azért keményen betalált egy jobb horog fejre, de onnantól nagyjából két percen keresztül csak és kizárólag az történt, amit Whyte akart. Nem lehet ennyire inaktívan menetet nyerni! Jó kezdés, és iszonyúan látványos visszaesés. Ismételten Whyte menet, 10-9 (98-92). A pontozás összképe ezúttal nem tükrözi, hogy olykor milyen szoros is egy menet. De hát a 10-9 az fölényesen, és szorosan is 10-9.

article-p-d6e1afa8-461e-4b92-9f07-0734f996408d-4mvltwqwjede6b84ce3182fd9978-742_634x356.jpg

11. Fél perc telik el enyhe Whyte fölénnyel, aki beleesik egy ütésbe, és a sarokban tartózkodó Chisora ágyékánál van a feje pár másodpercig, amíg fölegyenesedik. Chisora nem rest kihasználni a helyzetet, és kissé ízléstelenül, de vitathatatlanul komikussá teszi a helyzetet, mikor saját csípője előre-hátra ingatásával szexuális mozdulatot imitál. A közönség derül egyet, a legtöbb tv néző is (én is), de azért ez nem volt épp szép, vagy sportszerű. De ahogy az előbb mondtam, az ilyesmi... egyszerűen kell. A bíró persze kicsit hosszabban elbeszélget velük, de mehet tovább a küzdelem. Chisora feljavult erre a körre, ez tisztán érződik. Bár meg merném kockáztatni, hogy Whyte talál többször, ám mégis Del Boy volt a meggyőzőbb. Hisz a profi bunyóban nem számít, ha többet találsz, ha azt nem meggyőzően teszed. A menet végére Chisora több, előkészítetlen hátsó kezese is betalált, valószínűleg ezért tartalékolta az erejét, hogy bírja ezt a két menetet, az úgynevezett bajnoki meneteket. Most már Whyte-on is meglátszik az elmúlt tíz menet, tátott szájjal lépked, liheg, ő is fáradt. Nem csoda, hatalmas az iram végig, és hát nem 60, hanem több mint 100 kilós emberekről beszélünk. Whyte egyre több jobbosát dobja el, ez is a fáradtságát jelzi. Chisora menet, 9-10 (107-102).

12., utolsó menet! A közönség ovációja közben összeérintik a kesztyűiket, és ahogy a kommentátorok mondják, igen, talán most már az egymás iránti tiszteletet látni a két harcos szemében. Elindul az utolsó felvonás. Chisora jobb felütés test, bal horog fej, mai kedvenc összetétele, ismét eredményes. Aztán nem sokkal később beleesik saját nagy jobb kezesébe, és a padlóra kerül, lecsüccsen. Nem ütéstől történt, természetesen nem kell számolni, folytatódhat a csata. Nagyon elfáradtak, de nem állnak le, igencsak meg fogják érdemelni a tapsot a végén. Most már nem nagyon vannak előkészítő ütéseik, leginkább hátsó kézzel próbálkoznak, felváltva aratnak sikert, de Chisora meggyőzőbb. Aztán úgy tűnik, hogy Whyte megtántorodik, de igazából nem érte tiszta találat, csak rosszul állt a lábán, és egyensúlyát vesztve bukdácsolt kicsit. Talpon maradt és jelezte is, hogy semmi gond, nem volt ütés, Chisora pedig rohamozik, horgaival tartja sakkban. Vagyis tartaná, mert Whyte visszatámad, visszaveri Chisorát, aki hátrálni kényszerül. Sokatmondó az ábrázatuk, ahogy egymásra merednek. Bár hulla fáradtak, mégis élvezik ezt a hihetetlenül hősies küzdelmet. Széles jobb horog félig befér fejre Chisorától, Whyte széles bal horga elszáll. Aztán fordítva, Chisora nem talál, Whyte keményen közbe ver. Most Chisorán látszik jobban az elcsigázottság, sőt még az is lehet, hogy ez az ütés kicsit átszaladt rajta, bár inkább csak a fáradtság miatt tántorog. És aztán újra összecsapnak, minden ütésüket kínkeserves megpróbáltatások közepette próbálják célba juttatni! Most Whyte meggyőzőbb, Chisora saroktól sarokig hátrált, ahol újra ütéseket kap, majd egyszerre találnak, de hogyan, te jó ég?! Mindkettőt megcsípte egy pillanatra az ellenfél ütése! Aztán nagy jobb horog talál fedezékkel együtt Chisorától, Whyte bődületes válasz bal horga elszáll, a lendület kiviszi a fiú felsőtestét a köteleken túlra! A bíró visszasegíti, micsoda küzdelem! Chisora talál a végén, Whyte újabb nagy horgot dob el, ismét majdnem kifordul, majd újra Chisora talál, megszólal a gong, Whyte indít még egy irtó széles bal horgot, amivel megint csak kereszthuzatot gerjeszt, és amitől ismét majdnem kifordul. Vége a meccsnek! Szerintem ember nincs a létesítményben, aki ne tapsolna. Milyen meccset produkált ez a két srác! Ha tudják még hozni ezt a szintet, én visszavágót akarok. Ja, a menet Chisoráé, 9-10 (116-112).

js115834799_dillian-whyte-sport-large_trans_nvbqzqnjv4bqxw61vz_3bsmk0kpgrsxhywp_urv5nx-2uc5-djj639o.jpg

Nem volt semmi, igazán férfias, igazán komoly, heroikus csata volt, imádtam minden percét! Igazság szerint két menetet láttam nagyon szorosnak, a 4.-et, és a 8.-at, és mindkettőt Whyte-nak adtam. Talán igazságosabb lett volna az egyiket Chisorának adni, de leírtam, hogy miért adtam Whyte-nak. A véleményemet tartom, megingathatatlan. Az eredményhirdetésnél volt némi fújolás, ami igazságtalannak tűnt, de egyértelmű, hogy sok szurkolója volt mindkét félnek. Mindjárt rátérek az eredményre.

Előbb azonban, egy megjegyzés: ha Chisora képes így teljesíteni, képes ilyen jól bokszolni, olyan jól, ahogy én még sosem láttam, akkor miért olyan lusta, vagy nem is tudom, milyen, hogy nem szed össze annyi alázatot, hogy minden meccsére ilyen akarattal és elszántsággal áll ki? Fogalmam sincs, nem ismerhetem a választ, alighanem ő már csak ilyen hektikus, kiszámíthatatlan ember. Most azonban nagyon örvendetes, és lenyűgöző teljesítményt nyújtott, amivel meglepett, és örömet okozott. Whyte nem különben. Nem láttam, nem láthattam minden nehézsúlyú meccset idén, mert ez lehetetlen lenne, de megkockáztatom: az év nehézsúlyú meccsét láttam a két fiú között. Gratulálok nekik, sok sikert a jövőre nézve. És máris rebesgetnek egy visszavágót...

Eredmény: Megosztott pontozás:

  • Howard John Foster: 115-113 Whyte
  • Steve Gray: 114-115 Chisora
  • Michael Alexander: 115-114 Whyte
  • Polnai Attila Márk (Én, hehe): 116-112 Whyte

A pontozók tehát szorosabban látták, mint én, igen, ha a 4. és 8. közül egyet odaadok Chisorának, nálam is 115-113 az eredmény. De nálam 116-112, ennyi. Nagyon remélem, hogy tetszett, jó hosszú írás lett, és a menetek közben annyira lenyűgöztek a látottak, hogy csapongtam a múlt és jelen idő között. Ez várható a jövőben is, utólagos javítás nélkül. Ez van. Na, heasztok!

jun-10-dillian-whyte-left-celebrates-beating-dereck-chisora.jpg

süti beállítások módosítása