A ring világa

A ring világa

Röviden, tömören, a hétvége legvárósabb meccsei

2016. december 10. - Polnai Attila Márk

Heósztok!

A számomra legkedvesebb, és leginkább várt mérkőzéssel fogom kezdeni, melynek helyszíne: USA, California, Los Angeles, USC Galen Center. Itt fog összecsapni egymással a nagyváltósúly IBF trónjáért a címvédő Jermall Charlo (24-0-0; 18KO) és a kihívó Julian "J Rock" Williams (22-0-1-1; 14KO). Charlónál a rutinbeli fölény, és azt mondják róla, hogy nagynak, tehát erősnek számít a súlycsoportjában, viszont én megkockáztatom, hogy ezt a mérkőzést nem ő fogja nyerni. Lehet, hogy tévedek, de keményebb ellenfelet keresve sem találhattak volna neki. Nem is olyan rég fedeztem fel magamnak Julian Williams-t, és azonnal a kedvenceim közé került. Olyan energikus, látványos, pusztítóan kemény támadásokra képes, mindezt lehengerlő agresszivitással, ugyanakkor gondolkodó összeszedettséggel, hogy számomra a legmagasabbra taksált kihívónak, vagy feltörekvő bunyósnak számít a mai mezőnyben. És remélem pár óra múlva ezt csak annyiban kell megváltoztatnom, hogy már nem feltörekvőként, hanem világbajnokként beszélek róla. Nem lesz könnyű dolga, hogy is lenne, hisz az ellenfél is veretlen, és szintén kiváló ökölvívó. Mindketten technikásak; Charlónak ez lesz a harmadik címvédése (legnagyobb skalpja Austin Trout volt az előző meccsén); Williamstől pedig számos mérkőzést láttam már, képes az első pillanatokban, egyetlen pontos ütéssel leütni valakit (reméljük, hogy bárkit). Ritka, hogy ennyire szurkolnék valakinek, mint most J Rocknak, de persze a pontozás során pártatlan leszek én is, ahogy kell. Lehet, hogy az év meccsét fogjuk látni ebben a párosításban. Legyen igazam. Minden tekintetben.

gsgdgd.jpg

maxresdefaulthghhgfhfggf.jpg

Ugyanezen a gálán méri össze erejét a WBA pehelysúlyú világbajnoki címéért Jesus Andres Cuellar (28-1-0; 21KO) és Abner Mares (29-2-1; 15KO). Parázs, izgalmas, és pörgős meccsre számítok, melyet szerintem az argentin címvédő sikerrel fog abszolválni.

1477522120685.jpg

A következő mérkőzés helyszíne szintén az USA, pontosabban Nebraska, Omaha, és a CenturyLink Center. Napjaink egyik legkiválóbb, legtaktikusabb, legfegyelmezettebb bunyósa, a kisváltósúly WBC/WBO királya, Terence Crawford (29-0-0; 20KO), hazai pályán, otthonában, garantált telt ház előtt készül megvédeni címeit John Molina Jr (29-6-0; 23KO) ellen. A kihívó remek kis közönségmeccseket szokott vívni, és vereségeit remek bokszolók ellen szenvedte el, míg közben azért ő is ejtett egy-két áldozatot (pl utolsó mérkőzésén Ruslan Provodnikovot). A Provodnikov elleni győzelme a fejlődés jeleit mutatta Molinánál, ám az a helyzet, hogy tudásban rettentő távol áll egymástól a két bunyós. Bokszról lévén szó, egy ütés is boríthatja a papírformát (nem is kell messzire, elég a múlt hétre visszatekintenünk, és láthatjuk Julius Indongo sorsfordító balhorgát), de itt és most Molinának annyi esélyt adnék, mint hóembernek a kazánházban. De azért nem írom le teljesen, ebben a sportban ez óriási hiba lenne. Persze a tippem ettől még egyértelmű Crawford győzelem (szerintem pontozással). És meg kell jegyeznem, hogy lenyűgöz, ahogy Crawford irányítja a meccseit. Ilyenkor, ha megrendíti az ellenfeleit, valami elképesztő, és koncentrált gyilkos ösztön lobban fel benne, és szerencsés az, aki ellen ilyenkor nem fejezi be rögtön a meccset, precíz, mesterien pontos ütéseivel.

crawford-molina-weight_4.jpg

Ringbe lép a tehetséges Eleider Alvarez (20-0-0; 10KO) is, aki Norbert Dabrowski (19-5-1; 7KO) ellen vív 10 menetes felhozómeccset, a kanadai Quebecben, Montreálban, a Montreal Casino-ban.

A legjobb, legnívósabb gálát szerintem Angliában, a manchesteri Manchester Arénában rendezik. Az általam várt meccsek:

  • Anthony Joshua vs Eric Molina IBF nehézsúlyú vb címmeccs
  • Luis Concepcion vs Khalid Yafai WBA nagylégsúlyú vb címmeccs
  • Scott Quigg vs Jose Cayetano WBA International címmeccs
  • Dillian Whyte vs Dereck Chisora 12 menetes nehézsúlyú meccs
  • Callum Smith vs Luke Blackledge nagyváltósúlyú Brit bajnoki címmeccs
  • Luis Ortiz vs David Allen 8 menetes nehézsúlyú meccs
  • Katie Taylor vs Viviane Obenauf 6 menetes könnyűsúlyú női meccs
  • Conor Benn vs Steven Backhouse 4 menetes váltósúlyú meccs

80ed851093.jpg

Valamint lesz még ezen a gálán egy Brit bajnoki csata, Hosea Burton és Frank Buglioni között, amely remélem, szintén jó meccset hoz majd.

Erről a gáláról leginkább az első négy meccset (felülről) várom, de izgatottan várom az ír Katie Taylor második, és a kis Benn új csatáját is, aki remélem, hogy az apukája nyomdokaiba léphet.

És volt még egy mérkőzés, amely nagyon érdekel ezen a hétvégén, erre már sor került, mivel Új-Zélandon rendezték, és hát az időeltolódás miatt ezt már lejátszották. Még nem tudom az eredményt, de egész pontosan a WBO betöltetlen nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzéséről van szó, melyen a hazai Joseph Parker fog kesztyűt húzni, a mexikói, nagyon motiváltnak és veszélyesnek tűnő Andy Ruiz Jr-ral szemben. Mindkét bunyós veretlen, így már csak emiatt, és a tét miatt is jó mérkőzést várok. Joseph Parker győzelmére tippelek, de Andy-nek szurkolok. Csodálatos hetek vannak most a ring világában.

17_12_2016-joseph-parker-vs-andy-ruiz-1.png

Izgalmas csatákat, és Julian "J Rock" Williams győzelmet kívánok.

Heósztok!

süti beállítások módosítása